חוגגים עם הילדים

מתכון לאוזני המן

כמות: 30 יחידות

החומרים לבצק:
½ כוס טחונה (60 גר') שקדים מולבנים, פרוסים

7 כפות (50 גר') אבקת סוכר

½ 1 כוסות (200 גר') קמח

140 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

1 חלמון גדול (25 גר')

קליפה מגוררת מ-1 לימון

½ כפית תמצית וניל


החומרים למילוי:
¾ כוס (180 מ"ל) מים

¾ כוס (160 גר') סוכר

150 גר' פרג טחון

2 כפות דבש

1 כף מיץ לימון

½ כוס (60 גר') אוכמניות מיובשות, מושרות לילה ברום

הכנת הבצק:
טוחנים את השקדים עם אבקת הסוכר לאבקה במטחנת התבלינים. שמים את אבקת השקדים והקמח, מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים חלמון, קליפת לימון ותמצית וניל ומעבדים מעט. מפסיקים את פעולת המעבד לפני שנוצר בצק. מעבירים את הפירורים למשטח עבודה מקומח קלות, ומאחדים לבצק חלק בידיים, בזריזות ובמינימום תנועות. עוטפים את הבצק בניילון ומאחסנים במקרר למשך הלילה.

 

הכנת המילוי:
מביאים לרתיחה את המים והסוכר, מוסיפים את הפרג, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלי ם15-10 דקות, עד שהתעורבת מצטמצמת ומסמיכה. מסירים מהאש, מוסיפים דבש ומיץ לימון, מערבבים ומניחים לתערובת להתקרר. מסננים אתה אוכמניות מהרום ומוסיפים לפרג כשהוא קר.


הכנת אוזני ההמן:
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

מחלקים את כדור הבצק לשניים.

מרדדים מחצית על משטח מקומח למלבן בעובי שלושה מ"מ.

קורצים עיגולים בקוטר של שבעה-שמונה ס"מ.

מניחים כפית ממילוי הפרג במרכז העיגול, מקפלים את הבצק ליצירת משולש ומהדקים את השוליים.

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

ממשיכים כך עם כל העיגולים ועם מחצית הבצק הנותרת.

אופים כ-15 דקות או עד שהבצק מזהיב.

text.png
logo-square.png